fbpx

Zielsband en magie…

Betekenis, symptomen en hoe je zielsbanden kunt doorbreken

Hoe doorbreek je een zielsband?

Wat is een zielsband (soul tie)?

Als je mijn roman ‘De hogepriesteres van Aruc‘ hebt gelezen, dan weet je dat de hoofdpersoon Isis de Ruiter een magische band heeft met bepaalde personages in het verhaal. Dus vandaag wilde ik even hebben over een magisch soort verbintenis dat vaak zielsbanden wordt genoemd.

Een zielsband is een uitdrukking die sommige mensen gebruiken om te verwijzen naar een spirituele verbinding tussen twee mensen. 

Romantische zielsbandrelatie

Over de oorzaak van zielsbanden zijn er veel hypotheses. In veel gevallen (in de bijbel wordt het geïnsinueerd, maar niet duidelijk genoemd) wordt er beweerd dat het ontstaat nadat twee mensen fysiek intiem geweest zijn.

Er is wetenschappelijke onderzoek dat aantoont dat er tijdens een orgasme het bindingshormoon oxytocine zou vrijkomen, waardoor er een zielsband ontstaat. Deze soort zielsband wordt meestal een romantische zielsbandrelatie genoemd.

Zielsband zonder fysieke intimiteit

Er ook gevallen waarbij mensen een zielsband vormen zonder fysieke intimiteit. In de spirituele wereld wordt soms beweerd dat je elkaar misschien in een vorig leven hebt leren kennen, uit dezelfde zielenfamilie kunnen komen, of gewoon een zielcontract hebben om elkaar in dit leven te ontmoeten en samen een soort relatie of ervaring te hebben. Meestal hebben deze niet romantische zielsbandrelaties minder ingrijpende invloed op je dagelijkse leven.

Symptomen van een zielsband

 • Je voelt je op een dieper niveau verbonden.
 • Ze lokken heftige reacties bij je uit.
 • Ze voelen vertrouwd.
 • Je hebt misschien het gevoel dat ze je “aanvullen”. (Dit geldt vooral in het geval van romantische zielsbandrelaties). 
 • Je relatie voelt uniek of one-of-a-kind.
 • Ze kwamen op een belangrijk moment opdagen.
 • Een deel van jou voelt alsof het ontbreekt als ze niet in je leven zijn.

Wat is de beste ritueel om een zielsband te verbreken?

Als fantasy schrijfster die vooral veel tijd doorbrengt met het lezen over magie heb ik gemerkt dat deze visualisatie ritueel om mensen met liefde los te laten, heel goed helpt. 

 • Zit in meditatie.
 • Roep hulp in van achter de sluier. Wie is afhankelijk van je spiritualiteit, geloof of religie. Sommige mensen bidden tot God, anderen vragen eventuele engelen, hun hogere zelf, het universum, hun overleden voorouders of spirituele gidsen op om ook bij je te zijn.
 • Vertel de ziel van de persoon dat je hem het allerbeste in het leven wenst, maar dat je gewoon geen relatie meer met hem wilt hebben. (De fysieke oren van de persoon zullen deze uiting niet horen, maar hun ziel zeker!)

Conclusie over zielsbanden

Zielsbanden zijn een van de vele soorten relaties die we ons hele leven kunnen hebben, en ze zijn niet ongewoon. Ze zijn ook niet altijd een slechte zaak, hoewel ze soms kunnen worden gekenmerkt door ongezonde gehechtheid. Maar het komt vaak voor dat twee mensen een zielsband hebben en een sterke, gezonde relatie hebben.

2 gedachten over “Zielsband en magie…”

 1. Interessant om te lezen! Ik zie ook wel overlap met de tweelingziel, waarmee ik momenteel zelf veel bezig ben. Herken jij dat ook, of is dat toch anders?

  Beantwoorden
  • Ze lijken volgens mij veel op elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen. Het verschil tussen een tweelingziel en een zielsband is dat je een zielsband hebt met een zielsverwant, waarvan je meerdere kunt hebben, terwijl je alleen maar één tweelingziel kan hebben.

   Ze ontstaan volgens de Griekse mythologie en veel religies en denkvormen omdat God een ziel heeft gemaakt en deze vervolgens in tweeën gesplitst.

   Een tweelingziel relatie is minder romantisch en comfortabel dan wat de meeste mensen denken omdat deze ziel, het tegenovergestelde is van wat je denkt. Dat maakt dat je alles wat je dacht te weten, in twijfel gaat trekken wanneer ze in je leven komen.

   Als je een lieve, vurige, romantische partner wil hebben om mee te trouwen, kinderen te krijgen en de wereld mee rond te reizen, zal dat beter lukken met een zielsverwant.

   Beantwoorden

Plaats een reactie