fbpx

Wat was mijn inspiratie om een boek te schrijven?

Avalon is mijn inspiratie

Ik wilde al heel lang een roman schrijven en heb het vele malen geprobeerd, maar het is nooit gelukt. Met de kennis die ik nu heb, begrijp ik waarom. Het schrijven is een vak apart. Tijdens mijn opleiding Taal- en Letterkunde heb ik geleerd hoe je romans moest analyseren, niet hoe je ze moest schrijven. In 2017 ben ik de techniek van fictie schrijven beter gaan bestuderen. Zo kon ik het verhaal dat ik zou gaan schrijven goed plotten. 

Mijn inspiratie was Avalon. In ieder geval mijn versie daarvan. Avalon is volgens de literatuur “een in de nevelen verborgen oord dat slechts bereikbaar is voor diegenen die de magische boot kunnen roepen en het eiland kunnen vinden.” Een geliefd motief sinds de middeleeuwen. Met andere woorden: Avalon is een magische plek waarheen een kleine selecte groep kan reizen. Avalon heet in mijn verhaal: “De Cirkel”. Omdat de hoofdpersoon van mijn roman haar eerste reis maakt op Curaçao (Cura), gebruikt ze voor deze alternatieve werkelijkheid de troetelnaam Aruc.

Ben je benieuwd, dan kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief.