fbpx

Reizen naar De Cirkel

Alice neemt Basil, het dochtertje van Petronilla, mee. De reis van Kilkenny naar Newgrange duurt zes dagen. Arnold heeft gezorgd voor de valse papieren zodat ze onbekommerd kunnen reizen. Op de zevende dag komen ze aan bij de grote ronde Newgrange waar ze kunnen reizen naar De Cirkel.

Vandaag heb ik de eerste beschrijving die ik gemaakt heb van De Cirkel, twee jaar geleden teruggevonden en wil het hier met jullie delen:

De Cirkel is een alternatieve wereld die bestaat parallel aan onze werkelijkheid. Het is een plek waarin bepaalde feiten in de geschiedenis anders zijn gelopen dan in onze wereld:  

Constantijn bekeert zich niet tot het Christendom. Het Christendom heeft niet de groei doorgemaakt als die van onze wereld, maar is een Joodse sekte gebleven met een paar honderdduizend volgers in het Midden Oosten. 

Europa ontwikkelt een moderne versie van de Oude Religie en men aanbidt de Godin. Er is geen heksenjacht geweest dus vrouwen hebben hun intuïtie, telepathie en magische krachten ontwikkeld.

Het politiek systeem lijkt op de democratie van de Grieken (directe democratie) met bepaalde aspecten van het Romeinse Rijk.

Het eerste contact met Amerika is gebeurd door de IJslandse Viking Leif Eriksson net als in onze werkelijkheid. Via Noord Europa is er uitwisseling van kennis en mensen tussen Europa en Amerika langzaam gegroeid. Amerika heet in deze alternatieve wereld Vinland, zoals het genoemd is door Leif Eriksson.

Spiritualiteit en wetenschap hebben samen gezorgd voor sound technologie om grote objecten te bewegen. We hebben te maken met een moderne maatschappij die geen industriële revolutie heeft gehad, maar wel beschikt over ongelimiteerde energie (gebaseerd op Nicolas Tesla theorieën) en over genoeg goederen en middelen. 

De taal die gebruikt wordt om te schrijven is met moderne Runen, maar er wordt veel meer gecommuniceerd via telepathie.

Deze alternatieve magische wereld is geen utopie of dystopie. Isis kan door een ritueel ontdekt door haar stammoeder Alice Kyteler reizen tussen deze twee werelden en heeft daardoor ze een geheim en interessant leven.

Met deze informatie ben ik begonnen aan mijn roman. Ben je nieuwsgierig naar de wereld die ik gebouwd heb?

Als je jezelf opgeeft voor mijn mailinglist, kom je in aanmerking voor speciale aanbiedingen en info dat ik alleen maar deel met mijn abonnees.