fbpx

Over Tibisay Felida

Tibisay Felida is geboren op Curaçao. Ze bracht haar studietijd door in Amsterdam, Nederland. Na haar studie Spaanse taal- en letterkunde is ze samen met haar man naar Spanje verhuisd, waar ze twaalf jaar heeft gewoond en waar ook haar dochter werd geboren. Sinds 2015 woont ze op Curaçao.

Wat is heksenadel?

Heksenadel beschrijft een moderne heidense alternatief op onze werkelijkheid. Een wereld waarbij Constantijn zich niet bekeerd heeft tot het Christendom, dus een werkelijk dat onze werkelijkheid had kunnen zijn in een geschiedenis met andere beslissingen.

Mijn boek is fictie, dus ik kan mijn fantasie lekker de vrije loop laten. Toch hoort studie bij het schrijfproces. Zo onderzoek ik oude tradities en gebruiken, verdiep ik me in kruidenkennis en rituelen, in moderne wicca en in het gebruik van magie.

Schrijven…

“Al jaren wist ik dat ik wilde schrijven. Ik hoefde alleen maar te wachten tot het verhaal en ik elkaar zouden treffen. Dat gebeurde twee jaar geleden. Er gebeurden dingen in mijn leven die geen toeval meer konden zijn. Steeds krachtiger voelde ik dat ik aan de slag moest met mijn roman: ‘De hogepriesteres van Aruc’.”

En met de tijd zag ik een alternatieve wereld om me heen groeien, de heksenadel werkelijkheid. Het was tijd.

Interesse voor het magische

“Mijn belangstelling voor magie vlamde op toen ik het roman Vrouwe van Avalon van Marion van Zimmer Bradley voor het eerst las in 1998. Sluimerde er in mij al een leven als heks? Soms voelt het wel zo. Bij het schrijven van mijn roman ‘De hogepriesteres van Aruc’ zie ik vaak hele scènes voor me, alsof het een film is. Daarna ga ik op zoek naar de details die ik wil beschrijven. Ik zoek uit hoe een kruidenmengsel samengesteld wordt, welke kleuren kaarsen gebrand worden bij een bepaald ritueel, hoe een huis energetisch gereinigd wordt. Een spannend proces waar ik veel van leer, zowel over Wicca en andere vormen van magie als over het schrijfproces.”

Contact

“Wil je snel en persoonlijk met mij in contact komen? Stuur dan gerust een WhatsApp bericht of Telegram bericht @TibisayFelida. Of het nu gaat om vragen, suggesties of samenwerking aan een magisch project.”