Photo by Karly Santiago on Unsplash

In nagenoeg alles wat ik schrijf, komt magie naar voren. 

Dat komt omdat het magische, het meest bepalende is in mijn leven. Sommige mensen drinken ‘s morgens gewoon koffie. Ik begin mijn dag met het ritualistisch innemen van een magische toverdrank 😉 

Op welke andere manieren pas ik magie toe in mijn leven?

Magisch gebruik van symbolen

Ik versier mijn huis met kleuren die mij een energiek gevoel geven. Ik gebruik veel kaarsen, etherische oliën, kristallen en wierook.

Magisch ademen

Ik sluit vaak mijn ogen en haal diep adem. In via de neus en uit door de mond. Ik gebruik essentiële oliën op mijn kantoor en smeer mijn handen in met lavendel of citronellaolie.  Die adem ik dan diep in (lucht is gratis, je mag zoveel inademen als je wil) en geniet intens van de geur. 

Magische tempel

Het lichaam is een tempel. Ik probeer als ochtendritueel elke dag na mijn magische toverdrankje te wandelen, magische oliën te gebruiken als lotion op mijn lichaam en in mijn haar. Ik gebruik natuurlijke make-up en gebruik kleurmagie bij het kiezen van lippenstift en oogschaduw. 


Een veilige, heilige en magische ruimte om me heen

Ik ben beslist niet de hele dag bezig met poetsen. Toch doe ik mijn best om mijn keuken schoon te houden. Ik drink rode wijn en zorg voor meditatiemuziek in huis. Ook omring ik me met mensen die me een beter persoon maken. Ik laat negativiteit de drempel niet overschrijden. Om mijn huis, dat tevens mijn werkplek is, energetisch schoon te houden, brand ik wierook en steek ik kaarsen aan.  De kasten in mijn kantoor en huiskamer staan vol boeken. 

Mijn vraag aan jou is: geloof je in magie? Als het antwoord ‘ja’ is: wat doe je om een magisch leven te creëren? 

Heb je mijn verhaal: De rol van de man nog niet gelezen? Dan kun je hem hier downloaden.
Vergeet niet om je in te schrijven zodat ik je een berichtje kan sturen als mijn roman De Hogepriesteres uitkomt.