fbpx

Mijn magische werkelijkheid

Photo by Karly Santiago on Unsplash

In nagenoeg alles wat ik schrijf, komt magie naar voren. 

Dat komt omdat het magische, het meest bepalende is in mijn leven. Sommige mensen drinken ‘s morgens gewoon koffie. Ik begin mijn dag met het ritualistisch innemen van een magische toverdrank 😉 

Op welke andere manieren pas ik magie toe in mijn leven?

Magisch gebruik van symbolen

Ik versier mijn huis met kleuren die mij een energiek gevoel geven. Ik gebruik veel kaarsen, etherische oliën, kristallen en wierook.

Magisch ademen

Ik sluit vaak mijn ogen en haal diep adem. In via de neus en uit door de mond. Ik gebruik essentiële oliën op mijn kantoor en smeer mijn handen in met lavendel of citronellaolie.  Die adem ik dan diep in (lucht is gratis, je mag zoveel inademen als je wil) en geniet intens van de geur. 

Magische tempel

Het lichaam is een tempel. Ik probeer als ochtendritueel elke dag na mijn magische toverdrankje te wandelen, magische oliën te gebruiken als lotion op mijn lichaam en in mijn haar. Ik gebruik natuurlijke make-up en gebruik kleurmagie bij het kiezen van lippenstift en oogschaduw. 


Een veilige, heilige en magische ruimte om me heen

Ik ben beslist niet de hele dag bezig met poetsen. Toch doe ik mijn best om mijn keuken schoon te houden. Ik drink rode wijn en zorg voor meditatiemuziek in huis. Ook omring ik me met mensen die me een beter persoon maken. Ik laat negativiteit de drempel niet overschrijden. Om mijn huis, dat tevens mijn werkplek is, energetisch schoon te houden, brand ik wierook en steek ik kaarsen aan.  De kasten in mijn kantoor en huiskamer staan vol boeken. 

Mijn vraag aan jou is: geloof je in magie? Als het antwoord ‘ja’ is: wat doe je om een magisch leven te creëren? 

Heb je mijn verhaal: De rol van de man nog niet gelezen? Dan kun je hem hier downloaden.
Vergeet niet om je in te schrijven zodat ik je een berichtje kan sturen als mijn roman De Hogepriesteres uitkomt.

2 gedachten over “Mijn magische werkelijkheid”

 1. Heb je pas net ontdekt, maar ik
  ben wel gelijk nieuwsgierig naar je
  roman. Kun je mij er iets meer
  over vertellen?
  Groetjes Nicole

  • Hoi Nicole, dit is een lange versie van de achterflap tekst:
   Isis woont op Curaçao en lijkt op het eerste gezicht een heel gewoon en alledaags leventje te leiden op een Caribisch eiland. Haar leven reikt echter ver buiten de grenzen van wat we de realiteit noemen: regelmatig maakt Isis uitstapjes naar de magische wereld van Aruc. De gave om deze andere werkelijkheid te betreden wordt door de vrouwen in haar familie van generatie tot generatie doorgegeven. Ze is een nakomeling van Alice Kyteler, die in de 13de eeuw wegens beschuldiging van hekserij vanuit Ierland naar een andere werkelijkheid vluchtte. Acht eeuwen later blijkt de jacht op heksen nog steeds actueel. Isis die in harmonie leeft met de medemens en natuur, moet uitkijken voor haar buren en medekerkgangers. Ze kunnen haar lichaam niet meer op een openbare plein verbranden, maar misschien zouden ze de heksenjacht in een modern jasje kunnen steken. Wat kunnen de gevolgen zijn als ze niet oppast?

   Ik hoop dat het wat voor je is.
   Groetjes,
   Tibisay

Reacties zijn gesloten.