fbpx

Mijn 9 favoriete meditaties Deel 1

Meditatie deel 1
Meditatie is voor mij een dagelijks ritueel en een verplicht onderdeel van een magisch leven.

In mijn roman “De hogepriesteres van Aruc” leerde de hoofdpersoon te reizen naar alternatieve werkelijkheden door meditatie. Ook voor mij is meditatie een broodnodige deel van mijn dagelijks ritueel en een belangrijke bron van mijn welzijn.

De belangrijkste voordelen van meditatie zijn:

 • Een nieuw perspectief krijgen op stressvolle situaties
 • Vaardigheden ontwikkelen om je stress te beheersen
 • Zelfbewustzijn vergroten
 • Focussen op het heden
 • Negatieve emoties verminderen
 • Vergroten van verbeeldingskracht en creativiteit
 • Geduld en tolerantie vergroten
 • Hartslag en bloeddruk in rust verlagen
 • Slaapkwaliteit verbeteren
Voor mij is meditatie een broodnodige deel van mijn dagelijks ritueel en een belangrijke bron van mijn welzijn.

1. Kaarsmeditatie

De meeste meditaties worden gedaan met je ogen dicht, je aandacht naar binnen gericht. Trataka is een andere vorm van meditatie, waarbij je je ogen openhoudt en focust op een klein punt of object. Vaak wordt een Trataka gedaan met een kaars, en is je aandacht gericht op de vlam. Deze kaars-starende meditatie helpt energie naar het derde oog te brengen, verhoogt de concentratie en verbetert het geheugen.

Omdat deze meditatie met de ogen open wordt gedaan, is het een geweldige optie voor mensen die moeite hebben hun dwalende geest in bedwang te houden. Door je te concentreren op een fysiek object, kan het gemakkelijker zijn om gefocust te blijven. Als je worstelt met meditatie, moet je een kaarsmeditatie proberen en kijken of je meer succes hebt.

Wanneer je blik gericht is op de vlam van een kaars, zie je niets anders. Hierdoor kan je geest zich volledig op de kaars concentreren terwijl al het andere in de kamer uit je bewustzijn verdwijnt. Tegelijkertijd zullen alle invasieve gedachten of afleidingen ook vervagen.

Kies voordat je begint een rustige en verduisterde ruimte waar je niet gestoord wordt. Gedimd licht is het beste voor het kijken naar kaarsen, dus sluit de gordijnen als het dag is.

Kies een vlak oppervlak voor je kaars. Dit moet vrij zijn van brandbare materialen en op ooghoogte als je zit. Plaats de kaars op het oppervlak en steek het aan.

Je kunt een kaarsmeditatie doen met elke kaars, maar afhankelijk van je doelen, zul je merken dat meditatie met een kaars van een specifieke kleur de effectiviteit van je meditatie zal vergroten. Let bij het kopen van kaarsen op waar de kaarsen van gemaakt zijn en vermijd kaarsen die giftige stoffen bevatten. Kaarsen van sojawas of bijenwas zijn niet giftig en branden langer dan andere soorten kaarsen.

De kwaliteiten van verschillende kleuren:

 • Witte kaars: vrede, zuiverheid, genezing, waarzeggerij
 • Gouden kaars: overvloed, welvaart, rijkdom, spiritualiteit
 • Zwarte kaars: veiligheid, bescherming, negativiteit verbannen
 • Bruine kaars: huiszegen, huisdieren, aarde, stabiliteit, verloren voorwerpen lokaliseren
 • Oranje kaars: creativiteit, rechtvaardigheid, vreugde, ambitie, sensualiteit en seksuele energie
 • Paarse kaars: spirituele krachten, eerbied, hoger bewustzijn
 • Gele kaars: zon, intelligentie, geheugen, mannelijkheid, positieve instelling
 • Indigo kaars: verbeelding, inzicht, wijsheid, helderheid van denken
 • Blauw – creativiteit, zelfexpressie, communicatie, waarheid
 • Groene of roze kaars: vergeving, mededogen, inspiratie, hoop, liefde
 • Rood – moed, kracht, overleven, familiebanden

2. Piramide meditatie

Wat is piramide meditatie?

Piramides zijn perfecte ontvangers en zenders van kosmos-energie. Mediteren onder zo’n structuur heet ‘Piramide Meditatie’

Om een ​​piramide meditatie te doen, kun je naar een gebouw gaan dat de vorm heeft van een piramide of er zelf één bouwen met natuurlijke materialen zoals hout of marmer. Als je er één wil maken, moet je ervoor zorgen dat deze minstens drie keer hoger is dan jij. 

Je moet ook gadgets vermijden tijdens dit soort meditatie, omdat apparaten een scheur in de overdracht van energietrillingen veroorzaken en het hele doel van de meditatie bederven. Verwijder alle leren en metalen voorwerpen, omdat hun absorberende eigenschappen een omgekeerd effect veroorzaken. Als je het echt nodig hebt, kun je een apparaat hebben om rustgevende muziek af te spelen, maar het buiten de piramide houden.

Nadat de bovenstaande regelingen zijn getroffen, ga je op een comfortabele mat zitten en begin je meditatie door uit te ademen en diep in te ademen en je adem te voelen terwijl je dit doet.

Enkele van de voordelen die zijn gemeld, zijn verbetering van het gezichtsvermogen (in combinatie met oogspieroefeningen), gehoorverbetering, lagere bloeddruk en geheugenverscherping.

3. Douchemeditatie

Je denkt misschien dat je het erg druk hebt, maar je neemt waarschijnlijk wel de tijd om te douchen. Als dat het geval is, is een douchemeditatie misschien wat je nodig hebt als je het druk hebt en gewoon een gevoel van rust wilt. 

Douchemeditatie, ook bekend als waterval meditatie, is het gebruik van het water als een mechanisme om de stress, spanning en angst in je lichaam weg te spoelen. De beste reden om douchemeditatie te proberen, is dat het geen extra tijd in beslag neemt. Het is een manier om de momenten die je al hebt te gebruiken.

Zet om te beginnen de douche aan en luister. Hoor het geluid dat het water maakt. Voel hoe de lucht om je heen begint te veranderen en warmer wordt. Je voelt de stoom in de badkamer en merkt dat alles om je heen gebeurt. Adem het in, voel de lucht uitzetten in je longen en merk hoe de stoom je huid raakt.

Als je onder de douche stapt, neem dan even de tijd om het water op je huid te voelen. Voel de kleine druppeltjes langs je lichaam en over je huid lopen. Voel hoe het water langs je lichaam spoelt en stel je voor dat het je stress, woede, spijt, verdriet en negativiteit meeneemt. Stel je deze gevoelens voor als vuil op je huid dat door de afvoer kan weglopen. Voel hoe het water alles meeneemt.

Meditatie onder de douche

Mediteren onder de douche.

Dit is het moment om shampoo in je haar te masseren. Voel hoe je vingers je hoofdhuid raken en hoe je hoofd aanvoelt. Terwijl je de producten uit je haar spoelt, stel je dan voor dat je de negatieve gedachten uit je hoofd spoelt. Laat het je gedachten zuiveren en spoel ze door de afvoer. Stel je voor dat de zeep alles uit je hoofd haalt, zodat je helder en licht bent.

Met je geest helder en je hoofd heel licht, begin je je lichaam te reinigen. Neem even de tijd om op te merken hoe je douchegel ruikt, voelt en is. Je kunt dit gevoel versterken door etherische oliën aan je gel toe te voegen. Welke etherische oliën gel hangt af van de gevoelens die je wilt versterken.

Begin met het masseren van de gel (of zeep) in je huid. Begin bij je schouders en armen, voel hoe de gel je huid verkwikt en reinigt. Stel je voor dat het de stress van je schouders haalt.

Werk een weg naar beneden en duw je stress en spanning weg terwijl je je onderrug, benen en voeten wast.

Neem nog even de tijd om het water te voelen. Laat het de rest van je stress en spanning wegspoelen. Laat het water nog een laatste spoeling doen, en dan kun je het uitzetten. Nu voel je je de rest van de dag helder en licht, en het heeft geen extra tijd gekost.

Dit is deel 1 van mijn favoriete meditaties. Deel 2 en Deel 3 volgen op 1 oktober en 1 november…

Wat is je favoriete meditatie? Ik lees het graag in de comments. 🙂

4 gedachten over “Mijn 9 favoriete meditaties Deel 1”

Plaats een reactie