fbpx

Maanwater: hoe je het kunt maken en gebruiken

Maanwater is water opgeladen door de energie van de maan

In mijn fantasy roman ‘De hogepriesteres van Aruc‘ is maanwater een krachtig ingrediënt in veel magische rituelen en praktijken. Maanwater is water dat is opgeladen door de energie van de maan, en kan worden gebruikt om intenties te versterken en magie te versterken. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je het kunt maken en hoe je het kunt gebruiken in jouw magische rituelen.

Wat is maanwater?

Maanwater is gewoon water dat is opgeladen met de energie van de maan. Veel mensen maken het door een glazen pot of fles met water buiten te zetten tijdens de volle maan en deze ’s ochtends weer binnen te halen voordat de zon opkomt. Op deze manier wordt het water blootgesteld aan de maanenergie tijdens de krachtigste fase van de maancyclus.

Hoe maak je maanwater?

Maanwater maken is eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Kies een glazen pot of fles om je water in te bewaren. Het is belangrijk dat je glas gebruikt, omdat plastic de energie kan beïnvloeden.
 2. Vul de pot of fles met water. Je kunt kraanwater gebruiken, maar sommige mensen geven de voorkeur aan bronwater of gedestilleerd water.
 3. Zet de pot of fles buiten tijdens de volle maan. Zorg ervoor dat de pot of fles in het directe maanlicht staat.
 4. Haal de pot of fles ’s ochtends voor zonsopgang weer binnen. Het is belangrijk om het water binnen te halen voordat de zon opkomt, omdat het zonlicht de energie kan verstoren.
 5. Je kan het maanwater nu gebruiken in magische rituelen.

Hoe gebruik je maanwater in magische rituelen?

Maanwater kan op verschillende manieren worden gebruikt in magische rituelen. Hier zijn enkele ideeën:

 1. Voeg maanwater toe aan je bad: Door een paar druppels aan je bad toe te voegen, kun je jezelf reinigen en versterken voordat je aan een magisch ritueel begint.
 2. Gebruik maanwater in een spreukenflesje: Spreukenflesjes zijn kleine flesjes die gevuld zijn met ingrediënten geselecteerd voor hun magische eigenschappen. Door een beetje toe te voegen aan een spreukenflesje, kun je de kracht van de ingrediënten versterken.
 3. Gebruik maanwater bij het zegenen van een altaar: Als je een altaar hebt waarop je magische spullen bewaart, kun je het altaar ermee zegenen om de magische energie te versterken.
 4. Gebruik maanwater bij kaarsmagie: Door het te gebruiken bij kaarsmagie, ​​kun je de kracht van de kaarsen versterken. Dompel de kaarsen voorzichtig in het maanwater voordat je ze aansteekt.
 1. Gebruik maanwater bij het maken van amuletten of talismannen: Maanwater kan worden gebruikt om amuletten en talismannen te zegenen en te versterken. Besprenkel de amulet of talisman ermee voordat je het gebruikt in een magisch ritueel.
 2. Gebruik maanwater om kristallen op te laden: Kristallen hebben een sterke energie die kan worden versterkt door ze ermee op te laden. Plaats je kristallen voorzichtig in een bakje met maanwater en laat ze een nacht staan om op te laden.

Tot slot…

Maanwater is een krachtig ingrediënt in magische rituelen en praktijken. Je kan het eenvoudig maken en gebruiken om magische energie te versterken. Of je het nu gebruikt bij kaarsmagie, het zegenen van een altaar of het opladen van kristallen, het kan helpen om je intenties te versterken en de kracht van je magische rituelen te vergroten. Probeer het eens uit en ontdek zelf de magische kracht ervan!

Plaats een reactie