fbpx

Imbolc 2024: Ontwaken in het licht van het nieuw begin

Het gloren van Imbolc in 2024 brengt een beloftevolle energie van vernieuwing en frisse mogelijkheden met zich mee. Dit oude Keltische feest, gevierd rond begin februari (in het noordelijk halfrond), markeert de overgang van winter naar de eerste tekenen van lente. Het is een tijd om het ontwakende licht te omarmen en nieuwe zaadjes van intentie te planten. In mijn roman “De hogepriesteres van Aruc” komen deze kenmerken wat subtieler naar voren omdat het verschil in temperaturen wat minder zijn in tropisch en subtropische klimaten. Maar als je een diepe connectie hebt met de natuur zijn de seizoenen van het (Keltisch) Jaarwiel altijd tastbaar.

Het Ontwaken van de natuur

Terwijl de dagen langzaam lengen en de kou van de winter langzaam wijkt, begint de natuur voorzichtig te ontwaken. Knoppen verschijnen aan de takken en de eerste lentebloemen steken hun kopjes boven de grond. Dit is een herinnering dat, zelfs na de donkerste dagen, er altijd weer licht en groei komt.

Rituelen voor vernieuwing

Imbolc nodigt ons uit om dit ontwaken te vieren en te weerspiegelen in ons eigen leven. Een eenvoudig maar krachtig ritueel is het aansteken van een kaars, symbool van het toenemende licht. Laat de vlam je leiden naar een gevoel van hoop en optimisme voor wat nog komen gaat.

Zaadjes van intentie planten

Deze tijd van het jaar is bijzonder geschikt om je intenties en doelen voor het komende seizoen helder te formuleren. Schrijf ze op, mediteer erover en voel hoe de energie van Imbolc je steunt bij het planten van deze zaadjes van groei en transformatie.

Verbinding met de Godin Brigid

Imbolc is nauw verbonden met de Keltische Godin Brigid, de beschermster van genezing, inspiratie en smeedkunst. Maak tijd om je met haar energie te verbinden, of dit nu via meditatie, offers of creatieve expressie is. Voel haar kracht in jouw leven stromen.

De inspiratie van het nieuwe begin

Omarm Imbolc als een tijd van hernieuwde inspiratie. Sta open voor de mogelijkheden die voor je liggen en weet dat elke dag een kans is voor een nieuw begin.

Laat Imbolc 2024 een tijd van groei, vernieuwing en inspiratie zijn in jouw leven. Voel het ontwakende licht en laat het je pad verlichten naar een stralende toekomst.

Plaats een reactie