fbpx

Een magische overbrugging.

Hier ben ik bezig met het kweken van zoete aardappelen, tomaten en Spaanse pepers.
Hier ben ik bezig met het kweken van zoete aardappelen, tomaten en Spaanse pepers als onderdeel van mijn magische overbrugging.

We maken een magische overbrugging mee vol met onvoorziene plotwendingen. De werkelijkheid is op dit moment spannender dat welk fantasy roman dan ook. Ik ben bezig met het herschrijven “De grimiore van Isis de Ruiter”. In de zomer zal ik beginnen met het plotten van deel 2 van “De hogepriesteres van Aruc”. Verder ben ik ook bezig met me aan te passen aan een nieuwe routine. Een onderdeel daarvan is een magischer leven met veel meer contact met met de natuur. Ik ben vaker buiten in de tuin en minder op mijn kantoor achter de laptop. Ik kijk ook vaker naar de sterren en andere hemellichamen. 

Wat doe ik allemaal in deze periode van magische overbrugging?

1. ⁣Ik leer over meer over meditatie, astrologie en de invloed van de hemellichamen op ons lichaam en leven.

2. Verder geef ik meer aandacht aan het hebben van een band met het land. Ik leer basisgewassen, kruiden met geneeskrachten en fruitbomen te kweken. 

3. Ik ben zelf heel theoretisch opgeleid in combinatie met twee linkse handen. Vroeger maakte me dat weinig uit maar tegenwoordig probeer ik mijn praktische vaardigheden (koken, timmerwerk, voedselverwerking, kleding maken e.d.) te ontwikkelen.

4. Ook ga ik vaker op zoek naar groepen, waar mensen voor elkaar zorgen en gezamenlijk producten maken van basisbehoeften. Vooral producten zoals natuurlijke schoonmaakproducten, natuurlijke remedies zoals siropen, kruidentincturen en voedselverwerking (geconserveerde en gefermenteerde voedingsmiddelen) zullen in de toekomst behoorlijk van belang zijn. ⁣

5. Vroeger voelde ik me schuldig als ik niets deed. Nu maak ik bewust meer ruimte en tijd vrij. Ik ben vaker bezig met het ontdekken wat je kunt doen zonder geld zoals wandelen, knutselen of tuinieren. ⁣

6. Ik kijk streng naar mijn uitgaven en ben gestopt met het onnodige consumeren. Ik geef nu ook vaker de voorkeur aan handgemaakte producten die lang meegaan gemaakt door kleine producenten. Ik download boeken van indie auteurs en ga eten bij kleine eenmanszaken in plaats van multinationals. Ik denk vaker aan ruil en het geven en ontvangen van geschenken van affectieve waarde in plaats van te kijken naar de financiële waarde. ⁣

Dit zijn mijn belangrijkste veranderingen tijdens deze magische periode. Wat zijn de belangrijkste veranderingen geweest in je leven in de afgelopen weken?

P.S. Als je even weg wil dromen naar een alternatieve werkelijkheid: download mijn verhaal “Koningin van Zwaarden” of mijn roman “De hogepriesteres van Aruc”.