fbpx

De spirituele kracht van kristallen

Energetisch raster van kristallen

Als je ‘De hogepriesteres van Aruc’ hebt gelezen, is het je misschien opgevallen dat de hoofdpersoon, Isis de Ruiter, op een kristallen bed slaapt. Waarom heb ik hiervoor gekozen?

Al sinds de oudheid is de mensheid gecharmeerd van kristallen. Niet alleen vanwege hun visuele esthetiek, maar ook vanwege de spirituele eigenschappen die ze hebben. Ze worden gevormd door organische processen en dragen een unieke energie in zich die de wetenschap tot nu toe niet heeft kunnen verklaren.

Er zijn talloze soorten beschikbaar, elk voor een andere behoefte. Als je de wereld van spirituele genezing wilt betreden, is de eerste stap om te leren over de kracht van kristallen en hoe je ze in je dagelijks leven kunt gebruiken.

Hier zijn enkele manieren waarop kristallen je kunnen helpen:

 • Genezing
  Wanneer je de term genezing hoort, is misschien de onmiddellijke gedachte die bij je opkomt die van herstellen van een kwaal. Kristallen helpen bij fysieke genezing, maar hun krachten zijn niet beperkt tot alleen de fysieke sfeer. Wanneer je mentaal en psychisch gewond bent, wanneer je te maken hebt met liefdesverdriet of verlies van een dierbare, helpen ze je ziel te helen.
 • Verlichting van angst
  Wanneer je je verstikt voelt door stress en angst, en je geen weg kunt vinden door die donkere kerker, kunnen kristallen je uit die negatieve ruimte trekken. Als ze correct worden gebruikt, kalmeren kristallen je geest en verwijderen ze angsten die je in het leven tegenhouden.
 • Transcendentie
  Kristallen helpen je voorbij het fysieke werkelijkheid van tijd en plaats te transcenderen door je te verbinden met je goddelijke krachten en bewustzijn. Je hogere bewustzijn stemt je gedachten en acties af op je doel in het leven.
 • Positief denken
  Loop je vast in de lus van negatieve gevoelens? Het kan van alles zijn, van zelftwijfel tot negatieve energie die wordt uitgestraald door mensen of situaties. Kristallen verwijderen deze negatieve krachten en maken ruimte voor positiviteit. Als gevolg hiervan zal je geest vol bevestigende gedachten zijn en zul je de stroom van positieve energie voelen.
 • Overvloed
  Kristallen verwelkomen overvloed in je leven. Als je je intenties duidelijk stelt, kun je verwachten dat geluk en voorspoed binnen de kortste keren op je deur zullen kloppen.

Hoe kan je kristallen het best gebruiken?

 • Meditatie
  Meditatie, of mindfulness, helpt je om een ​​betere gemoedstoestand te bereiken. Het ruimt de negatieve gedachten op en helpt je om alles met meer duidelijkheid te zien. Je kunt kristallen gebruiken tijdens meditatie om de vitale chakra’s te openen en specifieke doelen in het leven te bereiken.
 • Plaatsing
  Je kunt kristallen op verschillende delen van je lichaam plaatsen die de chakra’s vertegenwoordigen. Als je je derde oog chakra wilt stimuleren, houd dan het kristal op je voorhoofd. Voor het hartchakra, plaats het dicht bij je hart, enzovoort. Je kunt je favoriete kristallen ook in je slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte plaatsen en genieten van de rustgevende uitstraling die ze creëren.
 • Energetisch raster
  Om je dromen te verwezenlijken en je intenties het universum te laten bereiken, kunnen kristallen rasters enorm nuttig zijn. Er zijn verschillende rastervormen met verschillende connotaties, dus vergeet er niet een te kiezen die is afgestemd op je gewenste doel.

En tot slot…

Wil je op de hoogte blijven van mijn schrijven? Schrijf je dan in voor mijn lezersgroep. Als abonnee ontvang je gratis extra bonussen en kun je mijn boeken en korte verhalen eerder kopen met een fikse korting. Gelukkig nieuwjaar en tot gauw 😉

Plaats een reactie