fbpx

De magie van de herfst equinox: een overgang naar verandering

Als je mijn roman “De hogepriesteres van Aruc” hebt gelezen, dan weet je nog het belang van de equinoxen voor de plotwending in het verhaal. Daarom lijkt het mij een goed idee om hier wat meer te vertellen over Mabon.

De herfst equinox, ook bekend als Mabon, markeert het moment waarop dag en nacht in perfecte balans zijn voordat de duisternis langzaam de overhand neemt. Het is een tijd van overgang, waarin de natuur zich voorbereidt op de komende wintermaanden. Deze magische periode biedt ons de gelegenheid om te reflecteren, los te laten en ons voor te bereiden op persoonlijke groei. In deze blogpost duiken we dieper in op de betekenis van de herfst equinox en hoe je de magie ervan kunt omarmen.

De Betekenis van de Herfst Equinox

De herfst equinox valt rond 21 september op het noordelijk halfrond. Het is het moment waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat en dag en nacht bijna even lang zijn. Vanuit een spiritueel perspectief wordt dit gezien als een tijd van balans en harmonie. Het is een gelegenheid om dankbaarheid te uiten voor de oogst van het afgelopen seizoen en om vooruit te kijken naar wat komen gaat.

Loslaten en Vernieuwen

De herfst equinox nodigt ons uit om na te denken over wat we hebben bereikt en wat we moeten loslaten om ruimte te maken voor nieuwe groei. Net zoals bomen hun bladeren laten vallen, kunnen ook wij bepaalde aspecten van ons leven loslaten die ons niet langer dienen. Dit kan variëren van oude gewoontes tot ongezonde relaties. Door bewust te kiezen voor loslaten, creëren we ruimte voor vernieuwing en transformatie.

Verbinding met de Natuur

Deze tijd van het jaar biedt een uitstekende gelegenheid om de natuur in te trekken en je te verbinden met haar ritmes. Maak een wandeling in het bos, voel de knisperende bladeren onder je voeten en adem de frisse herfstlucht in. Observeer hoe de natuur zich voorbereidt op de winter en laat je inspireren door haar kracht en veerkracht.

Magische Rituelen voor de Herfst Equinox

Dankbaarheidsaltaar

Creëer een altaar met symbolen van de oogst, zoals pompoenen, appels en herfstbladeren. Reflecteer op de zegeningen in je leven en bedank de natuur voor haar overvloed.

Loslaatritueel

Schrijf op briefjes wat je wilt loslaten en verbrand ze ceremonieel. Visualiseer hoe de negatieve energieën worden getransformeerd in positieve, helende energie.

Meditatie en Contemplatie

Zoek een rustige plek in de natuur en mediteer op de veranderingen die je wilt doorvoeren in je leven. Luister naar de wijsheid van de natuur en laat je leiden door je intuïtie.

Plaats een reactie