fbpx

De grimoire van Isis de Ruiter

Het is november. De maand van NaNoWriMo. Ik heb deze kans genomen om De grimoire van Isis de Ruiter te schrijven. Dit is eerste schrijfronde materiaal, dus eerste gedachtekronkels zonder redactie of correctie…

Ik deel een stukje hiervan met jullie…

Bloed is leven…

DEEL 2 BLOED IS LEVEN

Bijbel:

Leviticus 17

13 Als iemand van de Israëlieten of van de vreemdelingen die bij jullie wonen een wild dier of een vogel heeft gevangen die gegeten mag worden, moet hij het bloed uit het dier laten weglopen en bedekken met aarde. 

14 Want voor al het vlees geldt dat het leven van het dier in het bloed zit. Daarom heb Ik tegen jullie gezegd dat jullie van geen enkel dier vlees mogen eten waar het bloed nog in zit. Want het leven zit in het bloed. Als iemand vlees eet waar het bloed nog in zit, moet hij worden gedood.

Bram Stoker, Dracula:

Het bloed is het leven.” 

Sanquin is een not-for-profit organisatie, die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt:

Bloed is leven

Als je mij had gevraagd voordat ik begon te reizen naar de betekenis van ‘Bloed is leven’ dan had ik alleen maar kunnen verwijzen naar de bijbel, naar Dracula van Bram Stoker of advertenties om bloeddonor te worden. Later toen ik gevraagd werd om mijn bloed aan te bieden om De Cirkel in leven te houden, begon ik de rol van bloed, beter te begrijpen. Heel veel informatie hierover heb ik gedownload maar wordt door de priesteressen afgeschermd zodat ik bepaalde kwesties onbewust weet maar nooit zou kunnen verwoorden. Daar hebben de priesteressen voor gezorgd door middel van hypnose. Ondanks dat ik hierover geheimen heb te bewaren, heb ik bewuste kennis die ik kan opschrijven.

Artikel 2 van het Heksenadel Recht 

Artikel 2 van het Heksenadel Recht     

Leef en laat anderen leven.

Eerlijk nemen en eerlijk geven.

Ik weet nog dat ik op oud en nieuw in het kantoor van mijn moeder zat. De geneeszaal van Aruc bevindt zich in het kantoor van mijn moeder in onze dimensie. Ik viel op haar kantoor in slaap. Iris bracht me naar de geneeshal. Daar stond de geneespriesteres die het belangrijkste ritueel van mijn leven zou gaan uitvoeren. Er stond een kristallen bed in het midden van de zaal. Het bed was omringd met andere geneespriesteressen.

Ondanks dat ik de beslissing al had genomen, was ik bang, gespannen en blij tegelijkertijd. Ik ging op het bed liggen en keek toe terwijl de priesteres met een athame in de muis van mijn duim sneed en begon met de aderlating. Terwijl het bloed in de kelk stroomde keek ik rond en zag de verzachting in de uitdrukking in de gezichten van de priesteressen. De gevoelens van dankbaarheid, opluchting, liefde en rust waren tastbaar.  

Na die aderlating, bood de geneespriesteres die de leiding had, mij een houten kelk rode wijn aan terwijl ze het artikel 2 van het Heksenadel Recht citeerde. Ik herhaalde de woorden in mijn gedachte: Leef en laat anderen leven. Eerlijk nemen en eerlijk geven. Ik accepteerde de houten kelk aan en nam een slok. Daarmee had ik opnieuw het convenant gesloten tussen Kyteler en De Cirkel. Mijn eerste slok en elke andere slok rode wijn daarna zijn een herinnering aan onze afspraak: Ik geef door mijn bloed leven aan de cirkel in ruil voor De Kracht van Aruc. Van nu van aan heb ik het convenant persoonlijk geaccepteerd en heb ik recht op toegang, bescherming en steun van De Cirkel…

Wat is bloedmagie?

Het woord ‘bloed’ trekt aandacht. Zeker in combinatie met woorden als ‘magie’ of ‘ritueel’. En dat komt niet zomaar. Of je nou heksenadel of ongelovig mens bent, deze woordencombinatie wekt gevoelens op. Dat zit van nature heel diep in ons. 

Bloedmagie is het geloof dat bloed magische krachten heeft en dat deze aangewend kunnen worden voor bepaalde doelen. Ik weet als heksenadel dat je met bloed een wereld levend kan maken en het kan laten groeien net zoals een embryo in de baarmoeder kan leven en groeien door zich te voeden met bloed, zoals de vampier eeuwig kan leven door bloed of zoals je iemand het leven kan redden door het geven van bloed.  

We bestaan allemaal dankzij andermans bloed. Het maakt deel uit van de vruchtbaarheidscyclus die het leven in stand houdt. De bewoners van Aruc bestaan dankzij mijn bloed en ze zijn zich dat heel bewust. Maar ook als je geen heksenadel bent: de waarheid is dat bloedmagie behoorlijk krachtig kan zijn. Het moet niet lichtvaardig over denken, maar het verdient ook niet het stempel ’taboe’ dat velen er snel aan geven.

De kracht van bloed

Ik weet zeker dat ik je niet hoef te vertellen dat bloed een krachtig iets is. Dit is iets dat zo ingebed is in ons dat we het allemaal begrijpen. Angst en ontzag voor bloed gaan ver terug naar onze vroegste menselijke voorouders. Bloed wordt geassocieerd met zulke krachtige concepten dat sommige mensen er niet tegen kunnen en kunnen flauwvallen als ze teveel bloed zien te krijgen. Hemofobie, de angst voor bloed, bestaat niet zonder reden.

Bloed wordt geassocieerd met de dood maar ook met het leven. Het wordt geassocieerd met pijn: je ziet het wanneer je valt, een ongeluk krijgt of vecht. Bloed wordt ook geassocieerd met passie: als je graag iets doet, zit het ‘in je bloed’. Iemand van wie je houdt, vooral familieleden, is je ‘bloed’. Bloed is passie, het is verbinding, het is rauwe emotie.

Bloed is leven. Het stroomt door je lichaam en levert zuurstof en voedingsstoffen aan elk deel van je lichaam. Bloed is energie. Wanneer je je inspant, klopt je hart en klopt je pols terwijl je bloed nog sneller stroomt. Je bloed bevat je DNA, een blauwdruk, niet alleen voor jou, maar je volledige voorouderlijke lijn. Iets dat zoveel kracht bevat, is van nature krachtig in magie. 

Je hebt misschien al waargenomen dat ik Aruc in leven hou met mijn bloed en dat er rode wijn tijdens mijn rituelen in Aruc wordt gedronken als herinnering aan mijn belofte aan hen dat ze altijd kunnen rekenen op mijn bloed en die van mijn nakomelingen in ruil voor hun bescherming. Je weet ook dat bloedmagie voorzichtig gebruikt dient te worden. Daarom zal ik nu even een ethische leidraad geven voor het gebruik van Bloedmagie.

Wanneer mag Heksenadel Bloedmagie gebruiken en wanneer niet?

Wanneer wel:

Ik kan je niet precies vertellen wanneer je bloedmagie mag gebruiken maar mijn advies is: gebruik het alleen in extreme behoefte en belangrijke omstandigheden.

Heksenadel gebruikt het voor bescherming wanneer er een potentieel is voor ernstige levensveranderende bedreigingen (ongeval, misdaad, enz.)

Heksenadel gebruikt het voor gezondheid en welzijn, zoals toen het leven van Artson in gevaar was en niet voor kleine problemen zoals keelpijn of gevilde knieën. Bloedmagie is voor gezondheidsproblemen zoals ziekte, verwondingen, chirurgie of het breken met ongezonde verslavingen.

Heksenadel gebruikt Bloedmagie voor serieuze behoeften: niet voor geld voor een Disney-reis, maar om te zorgen dat er genoeg is om een waardig leven te lijden als heksenadel. Dus eten, nette onderdak en betalen van water, elektriciteit en andere basis levensbehoeften.

Wanneer niet:

  1. Heksenadel gebruikt nooit bloedmagie tenzij ze volledig voorbereid is om de gevolgen te aanvaarden van magie, wat die ook mogen zijn (wat betekent dat er goed over de gevolgen nagedacht dient te worden).

2. Heksenadel gebruikt het nooit tegen andere mensen tenzij het strikt noodzakelijk is voor bescherming

3. Heksenadel gebruikt het nooit in liefde of relatie magie; banden tussen mensen moeten op natuurlijke wijze door verschillende reïncarnaties heen door worden ontwikkeld. Hoe verliefd je ook denkt te zijn, hoeveel geld je partner ook heeft: liefde afdwingen met bloedmagie is heel erg schadelijk en soms zelfs gevaarlijk. Bloedmagie verandert een potentiële band in een ketting en zorgt voor emotionele slavernij. Wij als heksenadel weten hoeveel passionele moorden en andere vreselijke voorvallen het gevolg zijn geweest van het toepassen van Bloedmagie in relaties, zonder het medeweten van de andere partijen. 

4. Heksenadel gebruikt Bloedmagie nooit om macht te krijgen; als je het niet op natuurlijke manier kunt verdienen, verdien je het niet en weet je waarschijnlijk niet hoe je het moet hanteren.

5. Heksenadel gebruikt Bloedmagie nooit om iemand of iets kwaad te doen, voor wraak of vergelding.

In deel vier, dat gaat over ceremoniële magie, zal ik een paar bloedrituelen beschrijven…

De grimoire van Isis de Ruiter is niet een vervolg van De hogepriesteres van Aruc, maar een aanvulling.

Nieuwsgierig? Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, blijf je op de hoogte…