fbpx

De 8 maanfasen uitgelegd


De maan is een krachtiger dan wat we denken. In mijn roman De hogepriesteres van Aruc lopen de gebeurtenissen in het verhaal ook parallel aan de maanstanden.

Met zijn krachtige vrouwelijke energie heeft de maan een grote invloed op ons spirituele welzijn. Als je meer wilt weten over deze kracht, is het essentieel om meer over de maan te weten te komen. De maan heeft acht primaire fasen in zijn cyclus. Elke fase heeft een unieke naam en wordt bepaald door de positie van de maan ten opzichte van de zon en de aarde.

Zodra we de fasen van de maan begrijpen, kunnen we dienovereenkomstig handelen en onze acties optimaliseren om in alle acht fasen te gedijen. Hieronder volgt een uitleg van elke fase:

Nieuwe maan

Bij de nieuwe maan staat deze tussen de zon en de aarde en is het niet zichtbaar omdat de verlichte kant van de maan van de aarde af is gericht. Dit is het begin van de maancyclus. Deze fase is een goed moment om met nieuwe projecten te beginnen, of het nu gaat om je werk, relaties of privéleven.

Wassende maan

Na de nieuwe maan wordt de maan langzaam zichtbaar aan de horizon als een dunne sikkel. Dit is de wassende maan, die groeit in omvang en helderheid. We gebruiken de term wassend wanneer het zichtbare deel van de maan groeit. Aangezien het nog steeds het begin van de cyclus is, is deze fase bedoeld om nieuwe intenties vast te stellen.

Eerste kwartier

Na ongeveer een week is de maan half verlicht en wordt deze het eerste kwartier genoemd. Dit is het punt waar de maan zich bevindt wanneer ze in een rechte lijn staat met de aarde en de zon. De belangrijkste betekenis van deze fase is besluitvorming. Het is tijd om te handelen naar de intenties die je in de vorige fase hebt gemaakt.

Tijdens deze fase is het belangrijk om na te denken over eerdere beslissingen en jezelf af te vragen wat je hebt geleerd en hoe je dit kunt toepassen in het dagelijks leven.

Wassende gibbous

De periode tussen het eerste kwartier en volle maan wordt de wassende gibbous genoemd. De maan is meer dan half verlicht, maar nog niet helemaal vol.

Tijdens deze fase, wanneer meer dan de helft van de maan zichtbaar is en nog steeds groeit, zou je meer aandacht moeten besteden aan groei in gewoontes die je verder wil ontplooien.

Volle maan

Wanneer de maan tegenover de zon aan de hemel staat, wordt deze volle maan genoemd. De volle maan is volledig verlicht en schijnt helder aan de hemel.

De volle maan is belangrijk in culturen over de hele wereld, niet in de laatste plaats vanwege zijn krachtige spirituele betekenis. Op dit moment geeft de maan zoveel mogelijk energie af waardoor de kans groot is dat je manifestaties ziet van eerder gemaakte intenties.

Afnemende gibbous:

Na de volle maan begint de maan af te nemen in omvang en helderheid. De periode tussen volle maan en derde kwartier wordt de afnemende gibbous genoemd.

Deze fase lijkt op zijn wassende tegenhanger, alleen de zichtbare maan wordt kleiner. Gedurende deze tijd bereiken we het einde van de cyclus. Dit is een goed moment om ongewenste energie te reinigen: van slechte relaties tot gewoonten die je wilt afleren.

Laatste kwartier

De laatste kwartier fase is wanneer de maan weer half verlicht is, maar deze keer aan de tegenovergestelde kant van de maan als het eerste kwartier.

Gedurende deze tijd zou je de balans moeten opmaken van wat je sinds de nieuwe maan hebt bereikt. Vraag jezelf af of je hebt gehandeld naar je intenties. Tijdens deze fase moet je je concentreren op het voltooien van dingen die je hebt uitgesteld.

Afnemende maan

Na het laatste kwartier wordt de maan steeds minder zichtbaar tot ze weer terug is bij de nieuwe maan, en begint de cyclus opnieuw.

Deze fase staat in het teken van afsluiten. Gedurende deze tijd moeten we niet actief bezig zijn met iets nieuws. Dit zou stress moeten wegnemen en een ontspannende tijd moeten zijn.

Tot slot…

Ik hoop dat deze kleine gids nuttig is geweest bij het begrijpen wat de maancycli zijn en hoe ze je leven kunnen beïnvloeden.

Door dit begrip kunnen we dienovereenkomstig handelen en profiteren van de krachtige energie van de maan.

Plaats een reactie