fbpx

Beschermengelen

De rol van beschermengelen

Wat zijn beschermengelen?

Beschermengelen zijn engelen die toegewezen zijn om ons te beschermen en ons te begeleiden op onze levensreis. In deze blogpost zullen we de verschillende soorten beschermengelen verkennen, hoe je contact met hen kunt maken en hoe je merkt dat er een beschermengel bij jou in de buurt is.

De verschillende soorten beschermengelen

Er zijn verschillende soorten beschermengelen, elk met hun eigen doel en specialiteit. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten beschermengelen:


Beschermengelen van bescherming – deze engelen worden toegewezen om ons te beschermen tegen negatieve energieën en entiteiten die ons pad kruisen. Ze zijn er om ons te beschermen tegen lichamelijk letsel, geestelijke schade en spirituele blokkades.


Beschermengelen van begeleiding – deze engelen worden toegewezen om ons te begeleiden op onze levensreis. Ze helpen ons bij het nemen van belangrijke beslissingen en geven ons de kracht en het vertrouwen om onze dromen te verwezenlijken.


Beschermengelen van genezing – deze engelen worden toegewezen om ons te helpen bij het genezen van ziektes en emotionele wonden. Ze zijn er om ons te ondersteunen tijdens moeilijke tijden en ons te helpen de rust te vinden die we nodig hebben om te genezen.


Beschermengelen van overleden dierbaren – deze engelen zijn dierbaren die ons hebben verlaten en die als beschermengelen zijn toegewezen om ons te begeleiden vanaf de andere kant van de sluier.

Hoe maak je contact met je beschermengel?

Er zijn verschillende manieren om contact te maken met je beschermengel. Hieronder staan enkele manieren die je kunt proberen:


Meditatiemeditatie is een geweldige manier om jezelf in contact te brengen met je beschermengel. Door je te concentreren op je ademhaling, kun je de energie van je beschermengel voelen en hun aanwezigheid om je heen opmerken.


Gebed – gebed is een andere manier om je intenties naar je beschermengel te sturen en om hun hulp te vragen. Het is belangrijk om met een open hart en een open geest te bidden en de tijd te nemen om te luisteren naar hun antwoorden.


Visualisatie – door te visualiseren dat je beschermengel naast je staat, kun je hun aanwezigheid voelen en hun begeleiding en bescherming ontvangen. Je kunt jezelf voorstellen dat je samenwerkt met je beschermengel om je doelen te bereiken en je levensreis te voltooien.


Automatisch schrift – sommige mensen vinden het gemakkelijker om contact te maken met hun beschermengel door middel van automatisch schrift. Dit is wanneer je jezelf toestaat om te schrijven zonder je gedachten te laten filteren. Laat je hand de pen volgen en schrijf alles op wat in je opkomt. Je zult merken dat je beschermengel misschien door je heen spreekt en je begeleiding en inzichten geeft.


Engelenkaarten – Engelenkaarten zijn een populaire manier om contact te maken met beschermengelen. Ze zijn ontworpen om boodschappen en inzichten van beschermengelen te geven en je te helpen hun aanwezigheid om je heen op te merken.

Tekenen dat er een beschermengel bij jou in de buurt is

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat er een beschermengel bij jou in de buurt is. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende tekenen:

Veelvuldige synchroniciteit – Synchroniciteit is een teken dat je op het juiste pad bent en dat je beschermengel bij je is. Het kan zich manifesteren in de vorm van toevalligheden, herhaalde nummersequenties en symbolische gebeurtenissen.


Een gevoel van rust en vrede – Wanneer je beschermengel bij je is, voel je je meestal rustig en vredig. Je voelt je beschermd en ondersteund, zelfs als je je in een uitdagende situatie bevindt.


Een plotselinge geur – Sommige mensen ervaren een plotselinge geur van bloemen, wierook of andere geuren die verband houden met hun beschermengel. Dit kan een teken zijn dat ze bij je zijn en je beschermen.


Een warme, liefdevolle aanwezigheid – Soms voel je gewoon de aanwezigheid van je beschermengel om je heen. Je voelt je omringd door een warme, liefdevolle energie die je troost en ondersteunt.


Flitsen van licht – Flitsen van licht kunnen een teken zijn dat je beschermengel bij je is. Dit kan zich manifesteren als lichtbollen, flikkerende lichten of stralen van licht die door je heen schijnen.

Tot slot

Beschermengelen zijn een belangrijk onderdeel van ons spirituele leven. Ze kunnen ons helpen bij het navigeren door uitdagende situaties en het bereiken van onze doelen. Door hen aan te voelen kunnen we ons leven verrijken en ons gevoel van vrede en verbinding met de wereld om ons heen versterken. Er zijn verschillende manieren om contact te maken met onze beschermengel, en het is belangrijk om de methode te vinden die het beste bij ons past. Of het nu gaat om meditatie, gebed, visualisatie of automatisch schrift, het belangrijkste is om open te staan voor de begeleiding en bescherming van onze beschermengel en ons te richten op ons spirituele groeiproces.

Plaats een reactie